Profil
Ekstern Lektor
Konsulent
Uddannelse
Erhvervserfaring

 

 

 

 

Konsulent

 

Jeg har siden 1994 arbejdet med udvikling af kompetencer, processer, organisationer og virksomheder. Mere konkret har jeg løst opgaver for en længere række små og mellemstore virksomheder og organisationer indenfor strategiudvikling, innovation, LEAN, forandrings-processer, kompetenceudvikling og forretningsmæssig anvendelse af IT. 

 

Mit arbejde foregår primært gennem min konsulentvirksomhed Knowing People, som jeg har drevet siden 1998. I løbet af årene har jeg udover egne opgaver, også samarbejdet med andre på forskellige projekter. F.eks. var jeg fra 2008 til 2010 leder af et innovationsprojekt på CBS, hvor fokus var på netværk-innovation med forskere, studerende, virksomheder og organisationer. Se evt. mere her.

 

Som person er jeg nysgerrig, entusiastisk og handlende. Jeg stiller løbende spørgsmål til den aktuelle praksis eller forståelse, frem for at genbruge mindre gode løsninger. Jeg er stærk analytisk og finder ofte muligheder på tværs af faggrænser og konventionel tænkning. Metodisk er jeg som udgangspunkt procesorienteret og inddrager slutbrugerne i løsningerne.

 

Jeg har en mangeårig interesse for psykologi, sociologi, teknik og samspillet mellem disse. Jeg har igennem mit arbejde som leder, konsulent og underviser opnået en bred forståelse for menneskers behov, motivation, potentiale og begrænsninger. I en organisatorisk kontekst søger jeg derfor at skabe relationer gennem opbygning af gensidig tillid, fleksibilitet og effektivitet. 

 

Som konsulent er jeg faciliterende og understøttende fremfor styrende. Mennesker motiveres mere gennem inddragelse, understøttelse og udvikling, og demotiveres når de ikke får udnyttet deres potentiale. Derfor skal medarbejdere, studerende og andre samarbejdspartnere inddrages. Inddragelse giver anerkendelse og ejerskab. Ejerskab er nødvendig for at hvilken som helst form for organisation, kan få alle deltagere ind i en god udvikling.

 

Ulrik Falktoft © 2012 • Syriensvej 45 • 2300 København S  • Telefon 2143 6545 • ulrik@falktoft.dk